سفارش تبلیغ
صبا ویژن

جهاد اقتصادی

بسم الله الرحمن الرحیم

درباره ی اینکه چرا مقام معظم رهبری امسال را «جهاد اقتصادی»یا به تعبیر دیگر«مبارزه ی اقتصادی» نام نهادند وچیستی وچگونگی آن توضیحات مفصل ارایه شده است. بی شک این حرکت دارای ابعاد گسترده ی سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، داخلی، منطقه ای، جهانی، روانی، امنیتی، نظامی، مواجه با فتنه های داخلی وخارجی ،پیدا کردن راهکارها برای رفع مشکلات آینده بیداری اسلامی والگو شدن دراین حرکت، دارد. از یک زاویه ما دارای توانایی های عظیم بالقوه بوده، از طرف دیگر دشمنان عملیاتهای روانی، اقتصادی و مخصوصا فرهنگی عظیمی را متوجه ما که ام القرای اسلام بوده نموده اند. ماهدف تهاجم فرهنگی عظیمی واقع شدایم «که البته این تهاجم به دنبال انقلاب غرب از پیروزی وتثبیت جمهوری اسلامی است .»

در مواجه با تهاجم ها ی اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و... به 2 شکل می شود عمل نمود:

1- منفعلانه : و آن این که مرتباً منتظرطراحی نقشه های دشمن بوده و دستگاه های مختلف فرهنگی، سیاسی،  امنیتی و... را به دنبال کشف وخنثی سازی آن ها بگماریم. این شیوه گرچه در کو تاه مدت موثر بوده ولی دشمنان با به کار گیری سخت افزارها و نرم افزار های خود مرتبا سطح درگیری را گسترش داده  و در مواقعی موجب مانع یا انحراف از حرکت به سمت پیشرفت و تعالی وعدالت می شوند. نمونه ی آن جنگهای سایبری از جمله طرح چمدان    که یکی از سخت افزار جدید دشمن بوده. آنان نیروهای زیادی هم در مراکزعلمی و... که بر اساس علوم از جمله علوم انسانی و افکار آن ها فکر نمایند؛ بوجود آورده اند ،آن ها خواسته یا ناخواسته تحت تاثیر عملیات روانی دشمن واقع شده وحرکت بایسته متناسب باشتاب انقلاب اسلامی را انجام نمی دهند.هدف اصلی این تهاجم ذهنیت و روح وروان کارشناسان تصمیم ساز، تصمیم گیر و مجری است. کافی است به سه دهه ی گذشته نگاه کنیم و مطالبات مقام معظم رهبری که مطالبات اسلام و مردم می باشد را مطالعه نماییم و حرکت و روند انجام گرفته را ببینیم که آیا در مسیر عدالت بوده یا خیر، فارغ از تصرفات و توجهات امام راحل و مقام معظم رهبری که برای حفظ وتثبیت اساس نظام اسلامی تلاش کردند و جلو انحرافات بزرگ را گرفته وبرای تداوم حرکت انقلاب دولت های وقت را تایید می نمودند؛ بخش عظیمی از کار گزاران کلان اصلاً به دنبال جریان عدالت نبوده «اعترافات برخی از اعضاءسابق ساز مان مدیریت و برنامه موجود است». البته نمی خواهم سیاه نمایی نمایم و زحمات بسیاری از مدیران را نادیده بگیرم ولی فیلسوفان توسعه وتصمیم سازان موثر به دنبال عدلت نبودند. در حال حاضرنیز دشمن با توجه به تجربه ی سه دهه ی اخیر به دنبال ایجاد انفعال دربدنه ی کارشناسی وتصمیم گیر و تصمیم ساز جامعه است.

2- حرکت فعال: وآن حرکتی است که اساساً دشمنان داخلی وخارجی را ناامید نموده وتوان مبارزه و تهاجم را ازآنها می گیرد.محوری ترین امردر این زمان جهاد  یا مبارزه ی اقتصادی است . از یک زاویه دشمنان با ایجاد زمینه های لازم در عامه ی مردم و ذهنیت برخی تصمیم گیران زمینه ی واردات گسترده ومصرف وحشتناک کالا های لوکس و... را در جامعه ایجاد نموده اند و اعتماد مردم را به کالا های داخلی به نسبتی با ایجاد تنوع طلبی... سلب کرده اند. برطبق برخی آمارها ما حدود 90تا100میلیارد دلار واردات داریم. از زاویه دیگرتهاجم گسترده ی فرهنگی، اعتتقادی، دنیاطلبی، فرقه گرای مثل شیطان پرستی، حرکتهای ناسیونالسیتی و... را تعقیب می کند. علاوه موانع وتحریم های مختلف ایجاد نموده است. پر واضح است درمقابل این هجمه ی همه جانبه نباید به دفاع بسنده کرد. بلکه باید حادثه جدید آفرید تا میدان درگیری عوض شود و ما مدیریت آن را در دست داشته باشیم این موضوع باید موضوعی کلان و محوری جامعه باشد که ناظربه تمامی ی مسائل داخلی و خارجی است. این همان شیوه و روش مقام معظم رهبری است. اگرموضوع اعلان شده سال توسط رهبر عزیزمان جدی گرفته شود آثار گسترده ای دارد.بعضی موارد را اشاره می کنم:

1- ایجاد انفعال در مدیریت اقتصادی دشمنان

 در مقابل تحریم ها ما حجم عظیم کالاهای دشمن را از محصولات خرد گرفته تا تکنولوژی را تدریجاً تحریم کنیم وبا تبلیغات گسترده تمایلات عمومی مردم ازمصرف کالا های مختلف آنان باز داریم؛ چه کالاهایی که مستقیم توسط آن ها تولید می شود یا بواسطه، این تبلیغات باید به گونه ای باشد که مردم احساس مبارزه در جهاد بادشمنان نمایند. ایجاد روحیه ایثاراقتصادی و راضی شدن به کالا های داخلی اگرچه ازکیفیت پایین تری برخودار باشد. تدریجاً دشمنان را دچار خسارات سنگین اقتصادی می کند. چرا که این تفکر مبارزه جویی اقتصادی  به کشور های منطقه نیز سرایت می کند، همان گونه که اصل انقلاب اسلامی موجب بیداری اسلامی شد. این شیوی اقتصادی به تدریج منطقه را از بازار مصرف کالاها و تکنولوژی ها خالی می نماید. اگر موفق به این تهاجم و ضربه اقتصادی به دشمن شویم (ضمن اینکه آثار فراوانی دراستقلال و اشتغال و...دارد) خسارات سنگینی به دشمنان وارد می کند و موازنه قوا را به نفع اسلام جلو می برد، از جمله این خسارات، خسارات اقتصادی است. این امر موجب بروز مشکلات جدی اقتصادی و سیاسی دردرون خودآن ها می شود.چرا که اقتصاد آنها متکی بر بازار مصرف جهانی ازجمله کشورهای اسلامی و خاورمیانه است.دشمنان مجبور می شوند بخش عظیمی از حرکات سیاسی اقتصادی و فرهنگی خود را برای رفع مشکلات خود متوجه درون نماید.علاوه دشمنان وقتی احساس می کنند جامعه ما و منطقه مرتباً در ابعاد مختلف اقتصادی تهاجمی جدید علیه آنها آغاز می کند و شیوه ها و روش های جدیدی دراقتصاد بنیان می نهند، حرکتشان ها انفعالی می گردد و از تهاجم ها ناامید می گردند. ( کما این که انفعالی شده است، درصورتی که ما متوجه شویم.) در بعد حمله نظامی الان دشمن حتی اجازه فکر کردن به خود نمی دهد، چون درجنگ 8 ساله دچار شکستی عظیم شد، حال درجنگ اقتصادی نیز باید دشمن را دچار شکست عظیم نماییم. ازاین رو مقام معظم رهبری ما واژه ای جدید درمفاهیم اقتصادی وارد نمودند و آن جهاد اقتصادی است. این مفهوم جدید در اقتصاد می تواند تحولات عظیم در عمل وعلم اقتصاد بوجود آورد. و دشمنان را در عرصه عمل و نظر به چالش عظیم بکشاند. ادامه دارد....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


» نظر